În drum spre lucru și înapoi, Iulia Lis trece pe la mormântul nepoatei sale, care de mai bine de două luni nu este în viață.

A decedat pe patul de spital, deși era un copil sănătos, spune bunica fetei.

A intuit nereguli, când a analizat ce au scris medicii.

Totodată, fără ca să i se ia sânge din venă, fetei i-a fost administrat un preparat, și acest fapt o pune pe gânduri pe bunica.

Medicii au lipsit cel puțin două ore, când copila era în reanimare, mai spune femeia.

Medicii, care ar fi venit de la o operație, i-au spus bunicii să stea fără grijă, deși femeia spune că starea copilei se agrava.

Totodată, în spital nu erau catetere de mărime potrivită și i s-a pus unul mai mare, fapt ce i-a provocat durere fetei, povestește Iulia Lis. Ea speră că prin intermediul presei va fi auzită de către autorități.

Nici administrația Spitalului Raional nu a vrut să vorbească despre încălcările, pe care le reclamă bunica copilei decedate.

Un raport al Ministerului Sănătății trebuia să fie definitivat pe 12 martie, dar purtătorul de cuvânt al instituției ne-a spus că nu este gata expertiza de la Centrul de Medicină Legală. L-am contactat pe directorul centrului, Valeri Savciuc, şi i-am spus că îl sunăm de la Jurnal TV. El a zis că este ocupat și a blocat convorbirea.

Administrația Spitalului Raional Rezina ne-a declarat anterior că fata ar fi avut o intoxicație medicamentoasă, după ce acasă ar fi primit niște preparate. Bunica fetei spune că i-a administrat doar ce i-a prescris medicul de familie.