image
Sursa foto: Jurnal.md

UE anunță că a început procedura de examinare a cererilor de aderare la comunitate depuse de Ucraina, Georgia și Moldova

Uniunea Europeană a lansat procedura de examinare a cererilor de aderare a Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova, a anunțat Președinția franceză a Consiliului UE

Conform unui comunicat al preşedinţiei franceze a Consiliului UE, cele 27 de state membre au cerut luni Comisiei Europene să facă primul pas pe acest drum, prin elaborarea unui raport pe baza căruia statele membre vor decide dacă acordă statutul de ţară candidată Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei.

Cererea de aderare a Republicii Moldova la UE a fost semnată la Chișinău la 3 martie de către președintele Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Maia Sandu a declarat la Jurnal TV că, odată cu avansarea pe calea apropierii de comunitatea europeană, Moldova va renunța la statutul de membru CSI.

Ulterior, pe 5 martie, ambasadoarea Republicii Moldova pe lângă UE, Daniela Morari, a prezentat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană ambasadorului Philippe Leglise-Costa, reprezentantul permanent al Franței pe lângă UE.

ueue

Noutăţile partenerilor

comentarii: