image
Sursa foto: colaj jurnal.md

Galeria fugarilor omniprezenți

La 14 iunie 2019, omniprezentul Vladimir Plahotniuc a plecat subit, împreună cu aliatul său de combinații, Ilan Șor, spre o destinație necunoscută. Necunoscută autorităților moldovenești, firește. În aceeași zi, a părăsit R. Moldova și fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, sinistrul personaj din anturajul oligarhului.

Magistrații moldoveni au emis mandat de arestare pe numele lui Plahotniuc abia la 11 octombrie curent, la patru luni distanță. Oamenii legii îl învinuiesc pe fostul președinte al PDM, printre altele, că în 2013–2015, a organizat o schemă de spălare a 18 milioane de dolari și trei milioane jumătate de euro proveniți din Banca Socială, Banca de Economii și Unibank.

PlahotniucPlahotniuc

Fâșnețul și bunul de gură primar de Orhei, Ilan Șor, ar fi spălat putina tot la 14 iunie prin Aeroportul Internațional Chișinău. A ieșit din statul ăsta amărât, ca un boier de pe fățare, fără să treacă controlul vamal și cel de frontieră. A plecat chiar dacă a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru credite neperformante de la Banca de Economii.

Procuratura Anticorupție a solicitat mandat de arestare și anunțarea lui Șor în urmărire generală, demers acceptat de către magistrații Curții de Apel Chișinău.

Ilan ȘorIlan Șor

La rândul său, sinistrul Țuțu este dat în urmărire. Judecătoria Chișinău a emis în septembrie, în lipsa lui Țuțu, un mandat de arestare pentru 30 de zile. Fostul parlamentar este cercetat de Procuratura Anticorupție pentru trafic de influență.

ȚuțuȚuțu

Noutăţile partenerilor

comentarii: