image
Sursa foto: Getty Images

Noi dezvăluiri despre moartea lui Diego Maradona: ce identitate falsă folosea și actul care-i incriminează pe medici

Diego Armando Maradona a încetat din viață pe 25 noiembrie anul trecut, iar pe certificatul de deces cauza morții a fost edem pulmonar acutizat de cardiomiopatie cronică.

Au apărut după autopsie și alte informații despre starea de sănătate a fostului mare fotbalist, motiv pentru care a fost deschisă o anchetă ce-l vizează pe doctorul lui Maradona, Leopoldo Luque.

Conform noilor dezvăluiri din presa argentiniană, Diego Maradona s-a înternat în clinica Los Olivos sub o identitate falsă, Ariel Gomez, pentru a se feri de ochii jurnaliștilor. Chiar și data nașterii a fost modificată.

El a fost internat pentru reacții de sevraj după renunțarea la alcool și droguri. Iar documentele atestă că doctorii Luque și Cosachov, acesta din urmă fiind un psihiatru, și-au asumat responsabilitatea pentru tratamentul aplicat, bazat pe sedative.'

Ceea ce a atras atenția procurorilor a fost acest pasaj:

”Ținând cont de istoricul pacientului există pericolul ca administrarea medicamentelor să nu aibă efectul scontat și ca acesta să prezinte pierderi de cunoștință și probleme respiratorii.

De aceea,pacientul ar avea nevoie de ventilație și asistență monitorizată în cazul unor complicații,” se arată în documentul din spital.

Conform anchetei, la casa din Tigre unde a murit Maradona nu exista niciun fel de aparatură de acest gen după ce a fost externat 6 zile mai târziu. De aceea, procurorii consideră că medicii pot fi acuzați de omucidere în cazul morții lui Maradona.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: