image
Sursa foto: Profimedia Images

Armata se implică în criza de benzină din Marea Britanie; Militarii vor conduce cisternele

Soldații britanici vor începe să conducă cisternele cu combustibil, pe fondul crize de şoferi de camion din această ţară după Brexit. Șoferii au făcut din nou coadă la stații de alimentare, în ciuda faptului că premierul Boris Johnson a anunțat că situația se îmbunătățește.

Până la 90% din stațiile de benzină din Marea Britanie au rămas zilele acestea fără combustibil în marile orașe din UK, pe fondul gravei crize de şoferi de camion din această ţară după Brexit. Britanicii stau la cozi care se întind pe kilometri întregi pentru a putea cumpăra, după ore bune de aşteptare, benzină care a ajuns să se fie distribuită în raţii.

Ministrul britanic al afacerilor, Kwasi Kwarteng, a declarat că 150 de soldați au fost mobilizați și că vor conduce cisternele pentru a asigura alimentarea cu carburant. 

„Ultimele zile au fost dificile, am văzut cozi mari. Dar cred că situația se stabilizează”, a declarat acesta, potrivit Reuters.

Un deficit de aproximativ 100.000 de șoferi a dus la probleme în lanțurile de aprovizionare. La ora de vârf a dimineții erau deja cozi mari de mașini în și în jurul Londrei. În unele benzinării au fost puse anunțuri care îi informau pe clienți că nu mai este benzină sau motorină.

Criza combustibilului a dus la apeluri pentru ca medicii, asistenții medicali și alți lucrători esențiali să aibă acces prioritar la combustibil.

Ieşirea din UE a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaş rezervor de mână de lucru. Peste 50.000 de emigranţi au plecat din Marea Britanie în al doilea semestru al anului trecut, potrivit unor estimări guvernamentale, iar analiştii se aşteaptă la un număr şi mai mare în acest an.

comentarii: