image
Sursa foto: Getty Images

ONU: Să nu gestionăm schimbările climatice precum coronavirusul; La cooperarea în pandemie am picat categoric testul

„Dacă planeta va aborda schimbările climatice cu aceeaşi dezbinare şi dezordine cu care a gestionat coronavirusul, mă aştept la tot ce este mai rău”, a declarat Antonio Guterres, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), potrivit CNBC.

Oficialul a blamat „lipsa de pregătire, cooperare, unitate şi solidaritate” de care au dat dovadă ţările în ultima perioadă. „Pandemia reprezintă un test pentru cooperarea la nivel internaţional – un test pe care l-am picat în mod categoric.”

Săptămâna trecută, David Beasley – directorul executiv al Programului Alimentar din cadrul ONU, a declarat că organizaţia are nevoie de 4,9 miliarde de dolari pentru a-i susţine pe cei afectaţi de foamete.

„Există la nivel mondial 2.000 de miliardari cu o avere netă de 8 trilioane de dolari (...) Nu mă opun oamenilor care vor să facă bani, însă umanitatea se confruntă cu cea mai mare criză pe care am văzut-o vreodată. Există 270 de milioane de oameni care se îndreaptă către pragul înfometării şi au nevoie mai mult ca niciodată de ajutorul nostru”, spune Beasley, citat de Mediafax.

Noutăţile partenerilor

comentarii: