image
Sursa foto: Profimedia

Moldova vrea să fie liderul grupei după meciul din astă seară cu Letonia

Echipa Națională a Moldovei va juca astăzi al treilea meci din Liga Națiunilor, ediția 2022/23. Adversara noastră este lidera grupei D1, selecționata din Letonia. Partida, care se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău, va începe la ora 19:00.

În grupa D1 s-au jucat 4 meciuri: Letonia - Andorra 3-0, Liechtenstein - Moldova 0-2, Letonia – Liechtenstein 1-0, Andorra – Moldova 0-0.

În celălalt meci din grupă, Andorra va întâlni Liechtenstein, de la ora 21:45

Întâlnirea de pe stadionul Zimbru va fi deservită de o brigadă de arbitri din Anglia cu Andrew Madley, la centru. El va fi ajutat de către asistenţii Constantine Hatzidakis și Harry Lennard, iar Robert Jones va fi arbitru de rezervă. Arbitrul asistent video (VAR) va fi Jarred Gavan Gillett (Australia), iar asistentul arbitrului asistent video (VAR) – Lee Betts (Anglia). Observator de arbitri UEFA a fost delegat Martin Hansson din Suedia, iar delegat UEFA – Rene Siegrist din Elveția.

Jucătorii noștri vor fi echipați azi în tricouri, șorturi și jambiere albastre, iar Letonia va juca în echipament roș-alb.

Jocul cu Letonia va fi cu numărul 266 pentru Naționala Moldovei. Reprezentativa noastră a înregistrat 49 victorii, 61 egalități și 155 de înfrângeri. Golaveraj: 204-446.

Astfel, tricolorii pot să bifeze a 50-a victorie din istorie!

Tricolorii sunt neînvinși de 3 meciuri! Echipa antrenată de Serghei Cleșcenco a câștigat 2 partide și a remizat în una.

Dorian Railean a pastrat poarta imaculată în 4 meciuri pentru tricolori, minutele în care nu a primit gol ridicându-se la 302! Portarul legitimat la clubul românesc Unirea Dej ar mai trebui să bifeze 2 meciuri fără gol primit pentru a-l depăși pe Alexei Koșelev, cel care deține recordul de 438 minute fără gol primit (anul 2018).

Selecționerul Serghei Cleșcenco a declarat la conferința de presă de ieri că Mihail Caimacov se reface după accidentare și poate juca azi, după ce a lipsit în Andorra.

Mijlocașul Vadim Rață poate bifa partida cu numărul 30 în tricoul Naționalei Moldovei, iar atacantul Andrei Cobeț și mijlocașul Nichita Moțpan pot debuta azi pentru tricolori.

Mijlocașul Victor Stînă este suspendat pentru meciul de azi, din cauza catonașului roșu primit în Andorra. În schimb, selecționerul a decis azi convocarea mijlocașilor Corneliu Cotogoi și Nichita Moțpan pentru meciurile cu Letonia și Andorra.

Selecționata din Letonia (locul 135 în clasamentul FIFA) este neînvinsă de 6 meciuri (4 victorii și 2 remize). Echipa antrenată de Dainis Kazakevics a reușit în ultima perioadă câteva rezultate bune: 0-0 cu Norvegia, 0-0 cu Muntenegru și 3-3 cu Turcia, toate partidele fiind din cadrul calificărilor pentru Mondialul din 2022.

Cele două naționale s-au întâlnit de 3 ori. Moldova a câștigat 1 meci, iar Letonia – 2. Golaverajul este favorabil letonilor, 6-5.

22.08.2007 Letonia – Moldova 1-2 amical

6.09.2008 Moldova – Letonia 1-2 prel. CM-2010

14.10.2009 Letonia – Moldova 3-2 prel. CM-2010

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: