image
Sursa foto: New Statesman

Franţa: 71% din populaţie nu are încredere în Macron, conform unui nou sondaj

Doar 26% dintre francezi au declarat că au încredere în preşedintele Emmanuel Macron, conform unui nou sondaj de opinie publicat miercuri, scrie Politico.

Astfel, este vorba de o scădere cu 4% faţă de luna trecută, iar acest declin vine după o remaniere a cabinetului care a avut ca scop, printre altele, creşterea popularităţii preşedintelui, notează News.ro.

Rata de aprobare a lui Macron, după 18 de luni de mandat, este sub cea a lui Nicolas Sarkozy (39%), dar peste cea a lui Francois Hollande (21%), conform sondajului coordonat de Kantar Public, care a luat declaraţiile a 1.000 de persoane între 24 şi 27 octombrie.

Sondajul arată că 71% dintre respondenţi nu au încredere în Macron, iar popularitatea preşedintelui a scăzut cel mai mult printre bărbaţi, până la 27% şi printre cei cu vârstele cuprinse între 35 şi 49 de ani.

De asemenea, a scăzut încrederea cu 3% în prim-ministrul Edouard Philippe, 64% dintre respondenţi declarând că n-au încredere în el.

„La fel ca milioane de francezi, se poate întâmpla ca preşedintele republicii să îşi ia câteva zile libere”, a declarat Benjamin Griveaux, un purtător de cuvânt al guvernului, conform Europe1. Conform presei, mai multe persoane din anturajul lui Macron l-au sfătuit să îşi ia câteva zile libere. „De mai multe zile, mai mulţi prieteni l-au sfătuit să se odihnească, să mănânce mai bine şi să doarmă mai bine, dar şi să încerce să se oprească din a controla problemele guvernului la primele ore ale nopţii”, a adăugat Griveaux.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: