image
Sursa foto: Profimedia Images

Locuinţa unui jurnalist de investigaţie din Rusia a fost percheziţionată de FSB: „Este vorba de o răzbunare”

Forţe de securitate ale FSB au percheziţionat vineri locuinţa redactorului-şef al unei publicaţii de investigaţie, Roman Anin, autor al unor anchete recente care au vizat serviciile de securitate din Rusia, relatează AFP, citată de Agerpres.

Publicaţia online „Vajnie istorie” (Poveşti importante) a precizat că apartamentul lui Roman Anin a fost percheziţionat de agenţi ai serviciilor de securitate (FSB).

Potrivit avocatului său, citat de această sursă, jurnalistul este vizat de o anchetă pentru „încălcarea vieţii private prin abuzarea funcţiilor profesionale”, infracţiune pedepsită cu până la patru ani de închisoare.

Conform sursei citate, vineri seara, Roman Anin urma să meargă cu avocaţii săi la Comitetul rus de anchetă, care se ocupă de principalele anchete penale.

Roman Anin, în vârstă de 34 de ani, a lucrat anterior şi pentru Novaia Gazeta, cel mai reputat ziar de opoziţie din Rusia.

Redacţia Novaia Gazeta a dat asigurări că acest caz are legătură cu deschiderea unei anchete pentru acelaşi motiv în 2016, după publicarea de către Roman Anin a unui articol care susţinea că soţia unuia dintre cei mai puternici oligarhi din Rusia, Igor Sechin, deţinea un iaht a cărui valoare a fost estimată la 100 de milioane de dolari.

După ce ancheta a apărut în Novaia Gazeta, ziarul a fost găsit vinovat de defăimare în urma unei plângeri din partea lui Sechin.

„Este vorba de o răzbunare ce se se întâmplă acum cu Roman Anin”, a declarat vineri seară Novaia Gazeta într-un comunicat.

Creată în 2020, „Vajnie istorie” are cea mai mare parte a redacţiei la Riga, Letonia, şi corespondenţi în Rusia.

Recent, ziarul online a publicat articole despre posibile legături între un oficial al FSB şi criminalitatea organizată, precum şi articole despre tortura din închisori şi supravegherea de către serviciile de securitate a opozantului Aleksei Navalnîi, aflat acum în închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: