image
Sursa foto: ani.md

Doi procurori, un angajat MAI, un ex-membru al CCRM, un Secretar de Stat și șapte consilieri locali, vizați în controale ANI

În ultimele două săptămâni, inspectorii de integritate au stabilit amenzi de peste 18000 de lei și au pornit mai multe cauze contravenționale.

În perioada 25 iulie - 5 august 2022, Autoritatea Națională de Integritate a inițiat șase proceduri de control, patru pe regimul juridic al averii și intereselor personale unde sunt vizați doi procurori, un funcționar public cu statut special din cadrul MAI și un consilier raional. În investigațiile pe regimul juridic al conflictelor de interese sunt vizați un ex-membru al Curții de Conturi și un director de liceu raional.

Șase încălcări au fost identificate de inspectorii de integritate. Astfel, au fost emise trei acte de constatare cu stabilirea conflictelor de interese și trei acte de constatare cu stabilirea încălcării regimului juridic al declarării averii. Actele sunt publicate pe pagina oficială a instituției.

Inspectorii de integritate au pornit și 9 cauze contravenționale. Pe aspectul nedepunerii declarațiilor de avere și intereselor personale sunt vizați un Secretar de Stat al Ministerului Sănătății, șapte consilieri ai administrației publice locale și pentru nedeclararea conflictelor de interese în privința altui consilier.

Au fost întocmite zece procese verbale cu privire la contravenție prin care au fost stabilite amenzi în sumă totală de peste 18000 de lei. Subiecții declarării au fost sancționați pentru nedepunere sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și intereselor personale și pentru nedeclararea și nesoluționarea conflictelor de interese.

Noutăţile partenerilor

comentarii: