image
Sursa foto: jurnal.md

Avocatul Veaceslav Țurcan, fondatorul Amnesty International Moldova, a decedat în urma complicațiilor provocate de Covid

Avocatul Veaceslav Țurcan, fondatorul Amnesty International Modlova, a pierdut lupta pentru viață, răpus de complicațiile provocate de virusul Covid.

Anunțul a fost făcut de colegii și prietenii avocatului.

„Avocatul Veaceslav Iacob Turcan a decedat. O tristețe și o pierdere mare. Cred că era unul dintre putinii avocați naivi, dar plin de speranțe, că încălcările drepturilor omului și abuzurile trebuie scoase la vedere și merită de luptat pentru adevăr până la capăt. A luptat foarte mult pentru alții, inclusiv pentru victimele din aprilie 2009, dar nu a avut puteri pentru viața sa... Dumnezeu să-l odihnească în pace. Condoleanțe familiei”, a scris juristul Ion Guzun pe pagina sa de facebook.

Veaceslav Țurcan a fost șeful Biroului Asociat de Avocati Veaceslav Turcan & Co”. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova în 1994, specialitatea expert juridic procuror criminalist.

A fost apărătorul mai multor tineri maltratați în comisaretele de poliție din Chișinău după protestele din 7 aprilie 2009.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: