image
Sursa foto: themilliardaire.com

VIDEO: Cea mai scumpă casă din lume, cumpărată de cel mai bogat patron de club; Cum arată palatul de 270 de milioane de euro

Cea mai scumpă casă din lume și-a găsit proprietarul. Castelul Louis XIV, situat în localitatea franceză Louveciennes, în imediata apropiere a Versailles, a fost cumpărată în schimbul sumei de 270 de milioane de euro.

În timp ce majoritatea pământenilor locuiesc în case minuscule în care abia dacă au loc să facă o piruetă fără să-și atingă urechile de pereți, bogații lumii au alte standarde, departe de definiția majorității pentru „normal”.

În mod cert, alegem să-i spunem „casă” din motive evidente ce țin de psihologia umană. În realitate, casa nu este deloc o casă, ci un ditamai castelul, considerat a fi cea mai costisitoare locuință de pe planetă, poate chiar și din galaxie. Vorbim despre castelul Louis XIV, situat lângă Versailles, în Franța, achiziționat de prințul moștenitor al Arabiei Saudite, considerat, deopotrivă, și cel mai bogat patron de club sportiv din lume.

În medie, Mohammed bin Salman a raportat o avere de peste 250 de miliarde de euro, astfel că 270 de milioane de euro pot părea bani de „înghețată” pentru prinț.

270 de milioane de euro este suma pe care bin Salman a plătit-o pentru a se putea lăuda că locuiește în cel mai strașnic castel din lume, evaluat ca fiind și cel mai scump.

În schimbul acestei sume, prințul moștenitor primește una dintre cele mai frumoase locuințe, cu zece dormitoare, o cramă gigant, un living de 15 metri lungime, cinema, pisicine interioare și un acvariu uriaș, scrie playtech.ro.

În ciuda numelui său, castelul nu este unul cu tradiție istorică, ci doar o replică a vechii arhitecturi franceze. Construit între 2008 și 2011, Chateau Louis XIV beneficiază de tehnologie de ultimă oră, fântânile, luminile și aerul condiționat fiind controlate direct din telefonul mobil.

Noutăţile partenerilor

comentarii: