image
Sursa foto: AFP/Getty Images

Donald Trump anunţă când va avea loc întrevederea sa cu Kim Jong-Un

Preşedintele american Donald Trump a declarat că întrevederea sa istorică cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar putea avea loc în "următoarele trei-patru săptămâni", adăugând că va abandona negocierile cu Phenianul dacă îşi va da seama că nu va obţine rezultate, informează presa internaţională.

"Orice s-ar întâmplă, se va întâmplă", a afirmat preşedintele SUA despre potenţiala sa întâlnire cu liderul de la Phenian.

"Aş putea să merg. Poate că nu va funcţiona. Voi pleca", a declarat Trump, în cadrul unui miting care a avut loc sâmbătă în statul Michigan.

Tot sâmbătă, preşedintele american a discutat telefonic cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-In. În cursul discuţiei, Trump s-a declarat încântat că liderii celor două Corei s-au angajat să depună eforturi pentru denuclearizare completă, au declarat oficiali de la Seul.

"Trump a spus că este o veste bună, nu doar pentru cele două Corei, ci pentru întreaga lume, că au afirmat scopul realizării unei Peninsule Coreea fără arme atomice printr-o denuclearizare completă", a declarat Kim Eui-kyeom, un purtător de cuvânt al Casei Albastre, sediul Administraţiei prezidenţiale de la Seul.

La rândul său, Trump a anunţat pe Twitter că a avut o "lungă şi foarte bună conversaţie" cu Moon Jae-In, după ce acesta s-a întâlnit cu liderul Coreei de Nord.

Liderul de la Casa Albă a mai adăugat că lucrurile merg "foarte bine" şi părţile implicate negociază data şi locul întâlnirii cu Coreea de Nord.

Trump a precizat că a discutat telefonic şi pe premierul nipon Shinzo Abe, pe care l-a informat despre stadiul negocierilor.

Un oficial american de rang înalt a transmis că oraşul-stat Singapore este considerat un posibil loc de întâlnire al liderilor din SUA şi Coreea de Nord.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: