image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Dodon, din nou în vizită la Moscova: „Relațiile cu Rusia sunt prioritare în agenda președintelui RM”

Președintele Igor Dodon, care se află într-o nouă vizită la Moscova, a avut o întrevedere cu vice-prim-ministrul Federației Ruse Alexei Gordeev, fost ministru al Agriculturii.

„Am reiterat că relațiile cu Federația Rusă sînt prioritare în agenda politicii externe a Președintelui Republicii Moldova, ceea ce este solicitat de majoritatea populației care are încredere în șeful statului”, spune Dodon într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Am discutat perspectivele cooperării comerciale și economice între țările noastre. În particular, am menționat creșterea stabilă a livrărilor producției agricole din Moldova în ultimii doi ani. Am mai accentuat că anume datorită acordurilor anterioare cu Președintele Rusiei se observă dinamica pozitivă a creșterii exportului legumelor și fructelor din Moldova pe piața uriașă a Rusiei”, afirmă Dodon.

„În acest context am subliniat că sarcina de bază a părții moldovenești este deblocarea completă a exportului mărfurilor agro-industriale moldovenești cu scopul restabilirii nivelului care fusese înaintea crizei”, a mai spus Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: