image
Sursa foto: Profimedia

Borussia Dortmund "sparge pușculița" pentru Erling Haaland! Cel mai mare salariu și un contract uriaș de sponsorizare

Deși este dorit de mai toți granzii Europei iar impresarul său vorbește din ce în ce mai des de plecarea sa, Borussia Dortmund vrea să îl păstreze pe Erling Haaland (21 de ani).

Formația de pe Westfalenstadion este extrem de ambițioasă, având în vedere că nemții au fost eliminați deja din Champions League, competiție pe care norvegianul o iubește cel mai mult. Fără îndoială, câștigarea "trofeului cu urechi mari" este un vis pentru Haaland, iar transformarea lui în realitate în tricoul Borussiei Dortmund este aproape imposibilă.

Dar, chiar și în aceste condiții, conducerea clubului german nu cedează. Conform Marca, Borussia Dortmund va "sparge pușculița" pentru a-l convinge pe Haaland să mai rămână măcar un an. Pentru acest lucru, el ar urma să primească un salariu dublu față de cât primește acum și să ajungă la 16 milioane de euro anual.

Dacă acceptă propunerea, Haaland ar deveni cel mai bine plătit fotbalist din vestiarul galben-negru, peste Marco Reus (32 de ani), care este plătit cu 12 milioane de euro.

Mai mult, lui Haaland îi este promis un contract uriaș de sponsorizare cu Puma, sponsorul echipei. Brand-ul german mai are contracte de imagine cu nume mari din fotbal precum Luis Suarez (34 de ani) sau Antoine Griezmann (30 de ani).

Directorul sportiv de la Dortmund, Michael Zorc, a declarat că vor exista discuții între Haaland și conducerea clubului în viitorul apropiat.

Borussia Dortmund încearcă să elimine din contractul lui Haaland clauza de reziliere în valoare de 75 de milioane de euro, care devine activă la finalul sezonului 2021/2022.

Erling Haaland este dorit de Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Barcelona și PSG, dar Dortmund anunță că are resursele financiare pentru a-l păstra pe atacantul norvegian.

"Evident că vrem ca Haaland să rămână la noi, dincolo de vara anului 2022. Nu vrem să renunțăm la el, nici măcar din motive financiare. Știm că are oportunitatea să plece, în anumite condiții, dar vom discuta cu el în curând, în următoarele săptămâni. Vrem să avem anumite certitudini în privința situației lui.

Avem un contract pe termen lung cu Haaland, așa că primul care trebuie să acționeze este el, nu noi. Pentru Borussia, totul va fi bine dacă va rămâne situația actuală", a spus Michael Zorc, citat de Sky Sports.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: