image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roscovanu

Filip își acuză foștii colegi de partid de fățărnicie: „Au majorat salariile deputaților pe furiș, iar azi propun plafonare”

Liderul PD, Pavel Filip, i-a acuzat astăzi pe foștii săi colegi de formațiune că dau dovadă de fățărnicie atunci când propun plafonarea salariilor pentru demnitari, după ce recent au promovat majorarea salariilor pentru deputați.

„Pe lângă COVID-19, RM suferă și de o altă boală cronică - populismul. Fățărnicie e atunci când cei care acum ceva timp, pe furiș, au solicitat majorarea salariilor deputaților și astăzi vin cu idei de plafonare a salariilor demnitarilor. Fățărnicie e atunci când propui economisirea a 100 de mil. de lei, în schimb vii cu cheltuieli de miliarde, fără să spui de unde pot fi luați acești bani. Fățărnicie e când te declari sus și tare proeuropean și în același timp să propui anularea finanțării partidelor politice de la buget, mai ales când știi foarte bine că aceasta a fost în 2018 una dintre condiționalitățile UE pentru Moldova. Desigur că pentru cei pentru care banii din exterior într-un mod absolut netransparent, această condiție a UE nu este atât de importantă”, a declarat astăzi Pavel Filip în cadrul unui briefing.

Acesta a îndemnat partidele politice să ia o pauză de la disputele politice. „Nu e momentul să ne demonstrăm mușchii. Trebuie să lăsăm de-o parte ambițiile și orgoliile și să fim uniți. Acest virus nu-și alege victimele după culoare”, a adăugat Filip.

Precizăm că, acum două zile, Grupul Pro-Moldova, condus de Andrian Candu, a anunțat înregistrarea la Parlament a unei inițiative legislative potrivit căreia, de la 1 aprilie și până la sfârșitul anului, tuturor demnitarilor publici se propune să le fie micșorat salariu de la zecile de mii de lei până la 6.900 lei, salariu mediu pe economie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: