image
Sursa foto: Jurnal.md

Alt episod al fraudei bancare, din 48 de volume, a ajuns în judecată: Inculpații - foști șefi de la BEM, BS, Unibank și BNM

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea și expedierea în instanța de judecată a unui nou episod legat de „frauda bancară”, în care, în calitate de inculpați figurează numele a trei foști conducători ai celor trei bănci falimentate: Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, precum și un șef de Direcție din cadrul Băncii Naționale a Moldovei, fost administrator special al Băncii de Economii.

În legătură cu acest caz, procurorii anunță că au expediat în instanță 49 de volume cu probe pertinente, care dovedesc vinovăția persoanelor acuzate.

Persoanele respective sunt învinuite de comiterea „escrocheriei în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale”, unul dintre ei fiind suplimentar acuzat și de „spălarea banilor în interesul organizației criminale, în proporții deosebit de mari”.

Obiectul cauzei penale diferite justiției îl constituie fapte penale săvârșite în intervalul octombrie - noiembrie 2014, exprimate prin sustragerea mijloacelor bănești prin intermediul efectuării plasamentelor bancare ce au fost puse la dispoziția membrilor asociației criminale, cu ulterioara prejudiciere a bugetului public național în sumă de peste 2,2 miliarde de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor, procurorii au instituit sechestre pe bunurile inculpaților estimate la circa 2 miliarde de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: