image
Sursa foto: uefa.com

Veste bună pentru echipele moldovenești: UEFA pregăteşte reforme pentru reducerea decalajului dintre cluburi

Sezonul european al echipelor din Moldova s-a încheiat prematur, ceea ce a confirmat declinul accentuat al fotbalului din ţara noastră la nivel continental, dar şi diferenţa uriaşă faţă de elita din Europa. Însă lucrurile s-ar putea schimba în următorii ani.

Cu toate acestea, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin insistă că forul european are un plan prin care să reducă decalajul uriaş dintre cluburi, în special din punct de vedere financiar, ceea ce ar ajuta şi echipele din Liga 1 care vor juca în competiţiile organizate de forul de la Nyon.

Slovenul şi echipa lui au propus o limită salarială, o taxă de lux (în cazul în care limita salarială ar fi depăşită) şi o reformă a transferurilor. Ceferin recunoaşte, însă, că este un deziderat dificil, din cauza regulilor Uniunii Europene.

"Este una dintre cele mai mari provocări pentru noi. Plănuim câteva reforme, dar nu vă pot spune exact când vor intra în vigoare. Pentru mine este clar că trebuie să găsim un echilibru.

Cluburile mari vor mereu să joace cu alte cluburi mari. Cluburile mici îşi doresc să se califice în grupele Champions League pentru a supravieţui. Din discuţiile cu reprezentanţii cluburilor mari, este clar că o competiţia doar a lor nu se va întâmpla şi ar fi plictisitoare.

Trebuie să se înţeleagă faptul că, pentru dezvoltarea fotbalului, e nevoie să împartă banii. Distanţa dintre cluburile mari şi cele mici este tot mai mare şi nu suntem maivi să credem că putem opri procesul. Dar hai să încercăm măcar să îl încetinim", a precizat preşedintele UEFA, pentru Reuters.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: