image
Sursa foto: France Football

Aşa arată acum lupta pentru Balonul de Aur 2021. Man. City are 4 jucători în TOP 10, dar nu şi liderul. Cine e favorit

Balonul de Aur nu a fost acordat în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, iar acum microbiştii abia aşteaptă să afle cine va fi marele câştigător în 2021.

Celebra publicaţie Goal a alcătuit clasamentul pentru prestigiosul trofeu care va fi acordat la finalul acestui an.

Au fost luate în considerare golurile înscrise, pasele decisive şi trofeele cucerite în 2021.

După ultimele rezultate, topul a suferit modificări în vârf. Manchester City, formaţie care a câştigat campionatul Angliei şi este în finala UEFA Champions League, are nu mai puţin de 4 jucători în TOP 10: De Bruyne, Dias, Gundogan şi Phoden.

Lider continuă să rămână Kylian Mbappe, chiar dacă PSG a fost eliminată din UCL. Atacantul francez are 23 de goluri şi 3 pase decisive în 2021, a câştigat Supercupa Franţei, şi este favorit în acest moment.

Dacă "Cetăţenii" vor câştiga finala UEFA Champions League cu Chelsea, Balonul de Aur va merge la unul dintre elevii lui Guardiola. Cel mai probabil, la Kevin De Bruyne.

TOPUL pentru Balonul de Aur 2021:

1. Kylian Mbappe (PSG)

2. Kevin De Bruyne (Man. City)

3. Robert Lewandowski (Bayern Munchen)

4. Lionel Messi (Barcelona)

5. Ruben Dias (Man. City)

6. Romelu Lukaku (Inter Milano)

7. N'Golo Kante (Chelsea)

8. Ilkay Gundogan (Man. City)

9. Phil Phoden (Man. City)

10. Karim Benzema (Real Madrid)

Balonul de Aur nu a fost acordat în 2020. Messi are 6 trofee, Ronaldo are 5

France Football a anunțat, în iulie 2020, că Balonul de Aur, prestigiosul trofeu primit de cel mai bun fotbalist al unui an competițional, nu va fi acordat în acel an.

Publicația franceză a motivat decizia prin circumstanțele excepționale apărute în fotbal, din cauza pandemiei de coronavirus, care a blocat competițiile timp de aproape trei luni.

De asemenea, France Football a transmis, prin intermediul comunicatului postat pe site-ul oficial, că o corectitudine în verdictul final nu ar fi fost posibilă din cauza circumstanțelor în care au fost finalizate, sau urmează a fi încheiate, sezoanele.

Decizia luată de publicația franceză a reprezentat o premieră absolută pentru gala Balonului de Aur, care a avut loc, fără excepție, din 1956 și până în prezent.

Lionel Messi a rămas, astfel, doi ani deținătorul Balonului de Aur în fotbalul masculin, distincție primită, pentru a 6-a oară în carieră, anul trecut, la gala în cadrul căreia Megan Rapinoe a primit trofeul pentru cea mai bună jucătoare. Marele său rival, Cristiano Ronaldo, este la doilea în acest top, cu 5 trofee.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: