image
Sursa foto: jurnal.md

Comisia de anchetă privind atacurile raider și-a prezentat raportul: „De ce lipsesc numele lui Plahotniuc și Platon?” // DOC

Comisia de anchetă pentru investigarea atacurilor raider asupra unor bănci și companii de asigurări din perioada 2010-2012 și-a prezentat astăzi raportul în plenul Parlamentului.

Printre alte propuneri și recomandări, comisia a propus înființarea altei comisii privind atacurile raider pentru perioada 2012-2020.

„S-a constatat că și până în prezent există companii care se află în aceeași situație ca acele companii care au fost preluate prin atacuri raider”, a declarat președintele comisiei de anchetă, Adrian Lebedinschi.

„Mulți oameni de afaceri s-au adresat. Și după 2012 au continuat atacurile raider și noi din păcate nu am putut examina aceste cereri, deoarece nu am avut împuternicirile necesare din partea Parlamentului”, a menționat membrul comisiei, Vasile Năstase, deputat al Platformei DA.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a întrebat membrii comisiei de ce în raport lipsesc nume sonore precum Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon.

„De ce nu ați mers până la capăt și nu ați dat niște nume? Toți știu că atacul raider de la BEM l-a făcut Plahotniuc după ce a cedat acțiunile lui Platon. Atacul de la MAIB și Asito l-a făcut Platon. De ce ați omis nume sonore din acest raport?”, l-a întrebat Alexandru Slusari.

„Nu avem noi dreptul să învinuim. Ulterior, acest raport va evolua într-o hotărâre de Parlament. Noi am stabilit doar circumstanțele în care au avut loc atacurile raider, premisele, consecințele și deja ce se poate de făcut ca să nu se mai repete”, a spus Lebedinschi.

Totodată, vicepreședintele Platformei DA a întrebat dacă Platon a fost audiat de către comisie.

„Nu a fost audiat, dar eu personal am avut discuții separate. I-am propus să vină la comisie, dar așa și nu s-a prezentat”, a fost răspunsul președintelui comisiei de anchetă.

Comisia de anchetă pentru investigarea atacurilor raider asupra unor bănci și companii de asigurări din perioada 2010-2012 a fost instituită de Parlament în iulie 2020.

Noutăţile partenerilor

comentarii: