image
Sursa foto: Jurnal.md

Măsuri noi și restricții de circulație prin punctele de trecere a frontierei de stat; Lista celor care activează

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal anunță noi măsuri și restricții de circulație întreprinse cu scopul de a diminua riscul de răspândire a coronavirusului.

Astfel începând cu 17 martie 2020, ora 00.00, va fi interzisă autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-ucrainene și din data de 17 martie 2020, ora 20.00, autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-române, a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului.

Autoritățile anunță că această restricție nu se va referi la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă ori temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren.

La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în R. Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internaționale și membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

La informarea oficială de către autoritățile de frontieră și vamale din România și Ucraina, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat vor fi închise pe o perioadă nedeterminată.

La frontiera cu România sunt închise:

PTF Cahul–Oancea (rutier/internațional); PTF Lipcani-Rădăuți-Prut (rutier/internațional);

Continuă să activeze punctele de trece a frontierei:

PTF Leușeni – Albița (rutier/internațional); PTF Sculeni – Sculeni (rutier/internațional); PTF Ungheni – Iaşi (feroviar/internațional); PTF Giurgiulești-Galați (rutier/internațional); PTF Giurgiuleşti-Galaţi (feroviar/internațional); PTF Costești-Stânca (rutier/internațional);

La frontiera cu Ucraina vor fi închise începând cu 17 martie ora 00:00

Toate punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene cu statut local și interstatal:

PTF Ocniţa-Sokireanî (rutier/internațional); PTF Larga-Kelmenţî (fero/internațional); PTF Criva-Mamalîga (fero/internațional); PTF Vulcăneşti-Vinogradovka (rutier/internațional); PTF Basarabeasca-Serpniovo-1 (rutier/internațional); PTF Larga-Kelmenţî (rutier/internațional); PTF Cosăuţi-Iampoli (fluvial/internațional); PTF Unguri-Bronniţa (rutier/internațional); PTF Ceadîr-Lunga-Novîe Troianî (rutier/internațional); PTF Pervomaisc-Kuciurgan (rutier/internațional); PTF Goianul Nou-Platonovo (rutier/internațional); PTF Hristovaia-Bolgan (rutier/internațional);

Activează:

PTF Otaci-Moghilev-Podolsk (rutier/internațional); PTF Vălcineţ-Moghilev-Podolsk (fero/internațional); PTF Ocniţa-Sokireanî (fero/internațional); PTF Briceni-Rossoşanî (rutier/internațional); PTF Criva-Mamalîga (rutier/internațional); PTF Giurgiuleşti-Reni (rutier/internațional); PTF Giurgiuleşti-Reni (fero/internațional); PTF Etulia-Frikăţei (fero/internațional); PTF Mirnoe-Tabaki (rutier/internațional); PTF Palanca-Maiaki – Udobnoe (rutier/internațional); PTF Tudora-Starokazacie (rutier/internațional);

Frontiera aeriană:

Reamintim că, din 12 martie 2020 a fost sistat transportul aerian cu Italia, cât și obligația către operatorii aerieni de a nu permite îmbarcarea călătorilor, care vin către Republica Moldova, cu escală, din Italia, China, Iran și Coreea de Sud. La fel, din data de 15 martie curent, ora 00:00, au fost anulate rutele cu Franța și Spania.

Din 17 martie curent, ora 00:00, va fi sistat traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: