În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 3 991 persoane și completate 2 513 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

În punctul de trecere Otaci, la intrarea în țară s-au înregistrat 151 de cetățeni moldoveni, care au revenit din Federația Rusă, tranzitând Ucraina. Alți 85 de conaționali au revenit din Cehia, până la punctul de trecere românesc Albița a fost organizată deplasarea cu un autocar. Trecerea frontierei în Republica Moldova a fost realizată pe jos, ca ulterior din punctul de trecere Leușeni să fie preluați de un alt autocar pentru deplasare spre interiorul țării.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 320 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.