image
Sursa foto: channelnewsasia.com

Tragedie pe o cale ferată din Bangladesh: Cel puţin 15 morţi și 40 de răniți în urma unei coliziuni

Două trenuri s-au ciocnit frontal în Bangladesh astăzi ucigând cel puțin 15 oameni și rănind mai mult de 40, transmit oficialii, potrivit channelnewsasia.com.

Accidentul a avut loc atunci când un tren care se îndrepta spre oraşul port Chittagong s-a ciocnit frontal cu un tren care se îndrepta spre capitala Dhaka la ora 03:00 dimineaţa, la Brahmanbaria, localitate aflată la circa 100 km est de Dhaka.

În urma impactului dintre cele două trenuri unele compartimente au fost grav avariate, salvatorii căutând în continuare supravieţuitori care ar fi putut să fie blocaţi în interior, a declarat Hayat Ud Dowlah Khan, un oficial din Brahmanbaria, pentru Reuters, scrie channelnewsasia.com.

„Până acum au fost recuperate 15 cadavre. Peste 40 de persoane care au fost rănite au fost internate în spitale”, a spus oficialul, adăugând că unele dintre ele sunt în stare gravă.

Cei mai mulți pasageri dormeau în momentul în care s-a produs accidentul. Potrivit autorităților, bilanțul morților și al răniților ar putea să crească pe măsură ce operațiunile de căutare avansează.

Nu este clar în acest moment cum a fost posibil ca cele două trenuri să ajungă pe aceeași linie de cale ferată. Accidentele feroviare sunt relativ frecvente în Bangladesh, în principal din cauza nodurilor feroviare nesupravegheate şi a stării proaste a căilor ferate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: