image
Sursa foto: platformada.md

Membri APCE solicită guvernării RM să asigure respectarea alegerii lui Andrei Nastase în calitate de primar al capitalei

Mai mulți membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei solicită guvernării Republicii Moldova să asigure respectarea alegerii lui Andrei Năstase în funcția de primar al capitalei.

„Solicităm autorităților din Moldova să se asigure că rezultatele alegerilor din 2018 pentru Primăra Chișinău, recunoscute de observatorii naționali și internaționali și care reflectă voința alegătorilor, sunt pe deplin respectate”, se arată în declarația semnată de 25 de membri ai APCE din diverse state.

Totodată, semnatarii cer guvernării de la Chișinău ajustarea legii electorale și respectarea principalelor propuneri și recomandări ale OSCE/ODIHR și ale Comisiei de la Veneția privind reforma electorală.

„Există riscul ca, în condițiile actualului sistem, alegerile să nu fie recunoscute de către comunitatea internațională”, atenționează membrii APCE.

În declarație sunt exprimate îngrijorări profunde în legătură cu deteriorarea standardelor democratice de bază în țara noastră: statul de drept, instituțiile democratice, independența justiției, libertatea presei, hărțuirea opoziției.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: