image
Sursa foto: Getty Images

Josep Bartomeu și-a dat demisia din funcția de președinte al Barcelonei. Ce a declarat după plecare

Josep Maria Bartomeu nu mai este președintele Barcelonei! Toată conducerea grupării catalane și-a dat demisia din cauza disensiunilor cu guvernul provinciei.

Bartomeu a dorit amânarea votului de neîncredere la adresa sa programat pe 1 și 2 noiembrie invocând numărul mare de cazuri de coronavirus din oraș.

Însă răspunsul autorităților a fost că scrutinul se poate desfășura și în aceste condiții și nu există impedimente legale atât timp cât se respectă protocolul sanitar, adică evitarea unor adunări cu prea multe persoane.

”Noi cerusem un răgaz de 15 zile pentru a organiza acest vot de neîncredere ăn condiții bune, dar autoritățile s-au spălat pe mâini. Am convoct o ședință, iar cei care au depus mmoțiunea nu au vrut să schimbe data și au spus că ne vor da în judecată dacă facem asta. Atunci am decis să demisionez. Nu am vrut să risc sănătatea nimănui.

Am fost acuzați că vrem să ascundem ceva, că ne e frică de rezultatul votului. Fals, dar sunt puternic. Eu consider că decizia autorităților este una iresponsabilă.

Puteam să plec după eliminarea din UEFA Champions League, dar trebuia să asigur viitorul clubului într-o criză fără precedent. Nu puteam lăsa echipa de izbeliște. Cine s-ar fi ocupat de numirea unui nou antrenor, cine ar fi discutat cu Messi despre contractul lui, cine ar fi negociat reducerea salariilor? Aveam obligația să las lucrurile în ordine,” a declarat Bartomeu într-o conferință de presă.

Bartomeu anunțase că este imposibilă organizarea acestui vot în cele 21 de locații (13 în Catalonia, 7 în restul țării și una în Andorra) cu respectarea protocolului și că are nevoie de mai mult timp.

Din acest motiv, considerând că riscurile sunt prea mari, conducerea Barcelonei a demisionat în bloc. Interimatul va fi asigurat de un comitet managerial care se va ocupa de administrarea clubului până la alegerea unui nou președinte. Conform statutului, alegerile trebuie organizate în următoarele 90 de zile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: