image
Sursa foto: Jurnal.md

Firmele de TAXI, verificate de Serviciul Fiscal de Stat și ANTA

Serviciul Fiscal de Stat de comun cu Agenția Națională Tranport Auto și Inspectoratul Național de Patrulare au verificat activitatea trasnportatorilor de pasageri din regim taxi.

După ce agenții de circulație au „tras pe dreapta„ un șir de mașini de taxi, aceștia au fost verificați dacă activează legal, dacă eliberează bonul de casă, dar și dacă nu au alte abateri de la legislație.

În total, în perioada ianuarie – noiembrie 2019 au fost efectuate 1.695 controale fiscale la contribuabilii care prestează servicii de transport rutier de pasageri în regim de taxi, în rezultatul cărora au fost aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 434,4 mii lei și sancțiuni contravenționale în sumă de 1, 64 milioane lei.

Pe parcursul perioadei lunilor februarie - noiembrie 2019 au fost efectuate 502 controale fiscale de comun cu reprezentanții MAI și ANTA, la agenții economici prestatori de servicii de transport interurban, în rezultatul cărora s-au stabilit încălcări ale legislației în 183 cazuri, fiind aplicate sancțiuni fiscale în mărime de 784 mii lei și sancțiuni contravenționale în mărime de 50,8 mii lei.

Citeşte mai mult despre

comentarii: