image
Sursa foto: Jurnal.md

„Socialistul” pro-Dodon, dus de poștași până și la grădinițe; Director de poștă: „Nu știu nimic”

Angajații oficiilor „Poșta Moldovei” din raionul Cahul sunt antrenați în procesul de distribuire a ziarului electoral „Socialistul” despre care deputatul Oazu Nantoi a informat azi opinia publică că a fost editat într-un tiraj de două milioane de exemplare. O parte din tiraj a fost încărcat în microbuze și a luat calea spre oficiile poștale din raioane în această noapte. Deputatul a precizat că este vorba de o fraudă masivă legată de utilizarea banilor publici și a resurselor administrative de către candidatul socialiștilor Igor Dodon.

Angajații grădiniței Nr.8 „Prichindel” din orașul Cahul ne-au informat că de câțiva ani sunt abonați la ziarul „Vocea Poporului”. Azi angajații poștei le-au adus ziarul împreună cu publicația „Socialistul”. și acest lucru s-a întâmplat nu doar la grădiniță, ci pe mai multe adrese deservite de oficiul central al poștei din Cahul.

Solicitată de Jurnal.md, directoarea grădiniței Angela Bogoș, ne-a confirmat acest lucru. „Am fost foarte revoltată când am văzut că poștașul distribuie aceste ziare pline de falsuri. Am întrebat-o pe Nina de ce face acest lucru și mi-a spus că: „noi nu vrem, dar ne impun”. Este un lucru inacceptabil într-un stat democratic”, a menționat directoarea grădiniței.

Solicitat de Jurnal.md, directorul oficiului poștal, Cahul, Constantin Bogoș, a declarat că nu știe nimic despre acest proces.

„O să mă informez despre ce poștaș este vorba și atunci o să venim cu o reacție. Eu nu știu nimic despre faptul că cineva din ei ar distribui ziare”, a declarat șeful poștei. Totodată el ne-a mai informat cu nu au nici un contract de prestare servicii pe durata campaniei electorale cu vreun partid ori altul.

Amintim că un tiraj masiv de ziare care-i fac publicitate candidatului la prezidențiale Igor Dodon și promovează falsuri despre contracandidatul acestuia, Maia Sandu, se găsesc la momentul actual la depozitul Întreprinderii de Stat editura Universul. O bună parte din ele au fost încărcate în cinci microbuze care au luat calea spre oficile poștale din RM. Pe tiraj nu este indicată Editura Universul, ci SRL „EditTipar Grup”.

Deputatul Oazu Nantoi a alertat poliția și a menționat că este un proces grav de utilizare a baniloir publici și a resurselor administrative de către un concurent electoral.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: