image
Sursa foto: agrobiznes.md

Patronatele din agricultură anunță PROTESTE, dacă timp de 10 zile nu va fi soluționată problema prețurilor la carburanți

Majorarea prețurilor la carburanți va contribui inevitabil la creșterea prețurilor la mărfuri și serviciile autohtone, fapt care va genera o scădere dramatică a nivelului de trai. Federațiile naționale ale patronatelor și sindicatelor din domeniul agriculturii și industriei alimentare cer readucerea situației la normalitate pe piața internă a carburanților, în caz contrar vor recurge la acțiuni de protest.

„În ciuda faptului că prețul la un baril de petrol la bursele internaționale se menține la 68 de dolari, ultimele șase luni benzina s-a scumpit cu 33%, fără nici o reacție adecvată din partea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și a Consiliului Concurenței. Reieșind din cele expuse, cerem soluţii eficiente pentru agricultori: facilitați si scutire de impozite in perioada lucrărilor agricole”, se menționează în declarația emisă de Federația Națională a Patronatelor din Agricultură și Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură „Agroindsind”.

Potrivit fermierilor, Consiliul Concurenței a prezentat un raport secret al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe „Privind activitatea din ultima perioadă a petroliștilor”, care ar putea demonstra înțelegerile de cartel ale petroliștilor. Până în prezent conținutul acestui raport nu este cunoscut opiniei publice, iar companiile cu pricina continuă să prejudicieze populația.

Reprezentanții celor două federații solicită ca, în termen de zece zile, să fie publicat raportul Consiliului Concurenței și aplicarea în caz de necesitate a sancțiunilor față de companiile petroliere.

De asemenea, solicită readucerea situației la normal pe piața internă a carburanților.

În caz contrar, Federațiile anunță că își rezervă dreptul la pichetarea sediilor Consiliului Concurenței și ANRE și totodată vor solicita demisia conducerii acestora.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: