image
Sursa foto: Captură video // Jurnal TV

VIDEO // Târgul de carte „Gaudeamus" revine la București după doi ani de pauză

Târgul de carte "Gaudeamus" revine la București după doi ani de pauză. Inaugurarea oficială a celei de-a 29-a ediţie, care se va desfăşura, începând de miercuri şi până duminică, la Complexul Romexpo, a avut loc la ora 12.00. Anul acesta, preşedintele de onoare al târgului este Ana Blandiana.

„Deci, ceea ce doresc acestui târg este să fie ca acele de dinainte de pandemie. În sensul ăsta sper din toată inima, să se refacă îngrămădeala care era în Sala rotundă și mai ales bucuria, fericirea pe care chiar o simțeam acolo între cititori și între scriitori. Vă mulțumesc”, a spus Ana Blandiana.

Programul include prezentări ale celor mai noi volume semnate de Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu sau Horia Roman-Patapievici, dar şi ale unor cărţi pentru copii, albume sau reviste. Evenimentele sunt diverse - de la lansări de carte la recitaluri, concursuri sau festivităţi de premiere, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari şi jurnalişti.

În programul evenimentelor se regăsesc, printre altele, prezentarea cărţii "Invizibilii" de Ioana Pârvulescu, lansarea romanelor "Podul Diavolului" de Radu Paraschivescu şi "Theodoros", de Mircea Cărtărescu, şi a volumelor "Ce gândeşte Dumnezeu? Puţină teologie" de Gabriel Liiceanu, "Jurnalul lui 66: Noaptea în care am ars", de Alexandra Furnea, "Despre viaţă, destin & nostalgie" de Horia-Roman Patapievici, "Mama. Un jurnal al dragostei şi al despărţirii" de Ioan Stanomir.

Printre noutăţile dedicate micilor cititori se află cartea "De ce e importantă ştiinţa?", un volum care explică pe înţelesul copiilor unde a început ştiinţa, de ce e atât de importantă în ziua de azi, precum şi enciclopedii şi cărţi cu autocolante, ori cele din seria "Învăţ să scriu" şi "Ştiu să scriu". Crăciunul vine cu multe surprize, una dintre cele mai frumoase fiind chiar vizita lui Moş Crăciun, care, în zilele de vineri şi sâmbătă ale târgului, va întâmpina micii cititori cu surprize, daruri şi recomandări de lectură.

Aproape opt mii de metri pătrați e standuri şi spaţii de evenimente vor ocupa integral cel mai mare pavilion expoziţional din ţară, circa 200 de participanţi urmând a oferi publicului o gamă extrem de variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor şi domeniilor de interes, muzică şi jocuri educative.

Un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii, târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 şi 20.00, iar accesul tuturor categoriilor de public va fi gratuit, scrie Agerpres.

Noutăţile partenerilor

comentarii: