image
Sursa foto: profitconfidential.com

Pandemia a condus la o scădere cu peste 10% a veniturilor salariale, la nivel mondial

Pandemia a condus la o scădere cu peste 10% a veniturilor salariale, la nivel mondial. În primele trei trimestre angajații din întreaga lume au pierdut 3,5 mii de miliarde de dolari, arată un raport ONU.

Datele provin dintr-un nou raport al Organizației Internaționale a Muncii. Agenția Națiunilor Unite se așteaptă ca pierderile să rămână ridicate, căci perspectivele pentru Trimestrul IV sunt de asemenea negative, acestea putând fi echivalate cu pierderea a 345 de milioane de locuri de muncă cu normă întreagă.

Noua evaluare a agenției Națiunilor Unite prezintă o imagine economică mai proastă decât estimările anterioare: „Pierderile globale la ora de lucru din primele nouă luni ale anului 2020 au fost considerabil mai mari decât se estimase în raportul anterior”, scrie Biziday.ro.

Femeile și tinerii sunt cei care au fost cei mai afectați. Guy Rider, directorul general al Organizației Internaționale a Muncii se arată cu precădere îngrijorat de situația din America Latină, unde nivelul locurilor de muncă a scăzut masiv. „După America, durerea este repartizată în mod egal între toate celelalte regiuni”, a spus Rider într-un interviu pentru Deutsche Welle.

Guy Rider a mai subliniat și câteva efecte care au impact la nivel social: creșterea sărăciei și a inegalităților, a frustrării sociale și a „furiei politice”.

Raportul notează că țările mai sărace au nevoie de mai mult sprijin prin intermediul instituțiilor financiare internaționale, reducerea datoriilor sau asistență pentru dezvoltare: „În general, este nevoie de mai multă solidaritate internațională”. De asemenea, tinerii au nevoie de mai mult sprijin pentru că și înainte de pandemie aceștia se aflau într-o situație vulnerabilă pe piața muncii.

Business Insider arată că numărul raportat nu include (deocamdată) veniturile recuperate din măsuri de sprijin guvernamental, cum ar fi extinderea de către SUA a indemnizațiilor de șomaj.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: