image
Sursa foto: facebook.com/inga.grigoriu

Inga Grigoriu: Toți angajații instituțiilor statului care au contractat COVID-19 trebuie tratați echitabil

Toți angajații din cadrul instituțiilor de stat, care au contractat Covid-19, trebuie tratați în mod echitabil și susținuți egal de către autorități, afirmă deputatul Platformei DA Inga Grigoriu.

„Măsurile de susținere a angajaților din instituțiile de stat, modul în care au fost tratați de Comisia pentru Situații Excepționale, este inechitabil. Unii medici au început să vorbească, să bată alarma despre condițiile în care sunt nevoiți să lupte cu COVID-19. Și tot ei au fost acuzați de neglijență, de neatenție. E o nedreptate față de acești oameni”, a declarat Inga Grigoriu într-un live pe facebook, referindu-se la indemnizațiile de 16.000 de lei oferite doar pentru 29 de angajați din sectorul public, infectați cu COVID-19.

„Ce se întâmplă cu sutele de angajați care astăzi sunt expuși în primă linie? Numărul mare de infectați în rândul medicilor arată că autoritățile nu au depus suficient accent pe protecția lor. Solicit de la Comisia Națională pentru Situații Excepționale să nu facă discriminări în continuare și să pune în aplicare Dispoziția Nr. 17 pentru acordarea cât mai urgentă a indemnizației de 16 000 lei”, a menționat Grigoriu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: