image
Sursa foto: Colaj foto Gettyimages

Sumele amețitoare pe care le cheltuiesc Biden și Trump pe publicitate electorală la tv și în social-media

Joe Biden va cheltui 280 de milioane de dolari pe publicitate la televiziune şi social-media până în ziua alegerilor, a anunţat miercuri biroul de campanie al candidatului democrat. Suma este cu peste 100 de milioane de dolari mai mare decât cea alocată de rivalul său republican, preşedintele în exerciţiu Donald Trump, scrie Agerpres, preluând Reuters.

Donald Trump a rezervat deocamdată aproape 150 de milioane de dolari pentru reclamă televizată în 11 state în această toamnă, potrivit companiilor de cercetare din media. Per total, însă, Trump a cheltuit până acum semnificativ mai mult decât Biden ca să apară pe Facebook, Google şi la televizor.

Campania publicitară costisitoare anunţată de tabăra lui Biden, care va acoperi 15 state, este inedită pentru candidatul democrat, care şi-a difuzat primul clip legat de alegeri abia în iunie.

Suma evocată înseamnă practic epuizarea fondurilor de 242 milioane de dolari de care campania sa anunţa că dispune în iulie, dar garantează că duelul Trump-Biden va fi cel mai scump din istoria SUA, menţionează Reuters.

Fostul președinte Barack Obama este unul dintre principalii susținători ai lui Joe Biden, care i-a fost vicepreședinte. Cei doi au apărut împreună într-un material filmat, iar Obama strânge fonduri de campanie pentru Biden.

Noutăţile partenerilor

comentarii: