image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: Acțiunile guvernării demonstrează în mod elocvent caracterul ei antieuropean, antidemocratic și dictatorial

„Indiferent de mobilul lor, acțiunile guvernării de la Chișinău din ultimele zile demonstrează în mod elocvent caracterul ei antieuropean, antidemocratic și dictatorial. Că sunt victime ale acestui regim oligarhic, ajung să conștientizeze rând pe rând toți cetățenii țării, indiferent de apartenența lor culturală, etnică sau de opțiunile lor politice, civice sau de altă natură”. Declarațiile au fost făcute de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Totodată, Andrei Năstase a menționat că „acest regim și-a arătat din nou adevărata sa față, ceea ce ar trebui să ne motiveze o dată în plus în demersul nostru de consolidare a întregii societăți și de conjugare a eforturilor noastre în lupta pentru scoaterea țării din captivitate”.

„Platforma Demnitate și Adevăr, în calitate de partid de orientare democratică, de esența europeană a sesizat în permanență opinia publică națională și internațională, inclusiv autoritățile statelor vecine, privind pericolul și riscurile ce le comportă consolidarea regimului Plahotniuc, sprijinit plenar de complicele său Dodon cu tot suportul său intern și extern”, a adăugat liderul Platformei DA.

„Condamnăm categoric modul în care o manifestație pașnică anunțată din timp de organizatori a fost astăzi obstrucționată, iar participanții la aceasta, cetăţeni ai R. Moldova și României, au fost maltratați cu cruzime”, a mai spus Andrei Năstase.

În context, Andrei Năstase a făcut apel către instituțiile Internaționale specializate în Apărarea Drepturilor Omului și a Democrației pentru a lua atitudine și a apăra cu toate mijloacele de care dispun drepturile și libertățile noastre prevăzute de Constituție și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

„Concetățeni, Fraților, e timpul să facem front comun împotriva răului”, a îndemnat Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: