image
Sursa foto: jurnal.md

Pe parcursul săptămânii trecute 135 de cetăţeni străini au primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova

Tot mai multe încălcări se comit în zona de frontieră a țării. Timp de o săptămână au fost declanșate 227 de consemne, dintre care nouă pe INTERPOL, iar 218 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

Serviciul Vamal infornează că în aceasă perioadă au fost înregistrate 78 de evenimente documentarea a 93 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova cum ar fi:

- 27 de încălcări a regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- 20 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;

- 27 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;

- cinci tentative de trafic ilicit de bunuri.

Totodată, au fost declanșate 227 de consemne, dintre care nouă pe INTERPOL, iar 218 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente, 135 de cetăţeni străini, dar și 135 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 35 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 99 100 și încasarea amenzilor de 46 225 lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 364 805 traversări, dintre care un număr mai mare – 197 955 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: