image
Sursa foto: gazzetta.it

Oficial: Massimiliano Allegri, out de la Juventus; Torinezii caută alt antrenor

Massimiliano Allegri nu va mai fi mai fi antrenorul lui Juventus în sezonul viitor. Eliminarea alb-negrilor în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în fața celor de la Ajax (1-1 în deplasare, 1-2 pe teren propriu), i-a fost fatală tehnicianului italian.

Massimiliano Allegri a câștigat cinci titluri de campioană consecutive cu Juve, ultimul chiar în acest sezon, dar asta nu a fost suficient. Necucerirea trofeului Ligii Campionilor în 2015 și 2017, deși a disputat finala, au cântărit mai mult în decizia conducerii juventine.

Anunțul a fost scurt și lapidar. "Antrenorul și președintele, Andrea Agnelli, se vor întâlni împreună cu reprezenanții mass-media la conferința de presă care va avea loc sâmbătă, 18 mai, la ora 14:00, în sala de conferințe a stadionului Allianz", s-a scris pe site-ul al clubului.

În urmă cu o lună, italienii de la Il Giornale, citați de Mondo Napoli, anunțau că principalul favorit să-i ia locul lui Massimiliano Allegri pe banca tehnică a campioanei Italiei este nimeni altul decât Pep Guardiola, actualul tehnician al celor de la Manchester City. Spaniolul pare tentat de o experiență în Serie A și de faptul că-l va putea antrena și pe Ronaldo, după ce l-a avut sub comanda sa pe Messi.

Massimiliano Allegri a preluat conducerea tehnică a lui Juventus în iulie 2014 și a câștigat de cinci ori campionatul Italiei. A mai cucerit Cupa Italiei de patru ori, și Supercupa Italiei, de două ori. Pe plan intrenațional nu a reușit să aducă în vitrina clubului niciun trofeu, ceea ce a contat cel mai mult.

Contractul lui Massimiliano Allegri cu Juventus expira în iunie 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: