image
Sursa foto: Facebook/Matei Dobrovie

Matei Dobrovie: Un „schimb de bune practici” între Dragnea și Plahotniuc duce la legalizarea corupției în RM

„Iată că un „schimb de bune practici” între Dragnea și Plahotniuc duce la legalizarea corupției în Republica Moldova. Ieri, Parlamentul Republicii Moldova a legalizat furtul prin adoptarea amnistiei fiscale”. Declaraţia a fost făcut de către deputatul român Matei Adrian Dobrovie.

„La fel ca și Dragnea, pe Plahotniuc nu l-a interesat ce poziție au UE, SUA, FMI, adică partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, cei care finanțează această țară pentru a evita falimentul economic și social. Nu l-a interesat nici părerea societății civile, care încă din 2016 s-a exprimat categoric împotriva acestei inițiative”, a adăugat Matei Adrian Dobrovie.

Totodată, deputatul de la Bucureşti spune că „în loc să facă reformele în materie de justiție și anti-corupție la care s-a angajat prin Acordul de Asociere, să găsească vinovații pentru furtul miliardului, puterea actuală de la Chișinău face tot posibilul ca hoții să scape și să fie albiți, banii să nu fie recuperați, iar nota de plată pentru devalizări s-o suporte populația. Revoltător”.

În context, Matei Adrian Dobrovie a declarat că România va fi și ea responsabilă pentru rezultatul următoarelor alegeri parlamentare pentru că nu reacționează la derapajele de peste Prut.

„Obiectivul asumat de București de susținere a europenizării Republica Moldova ( ceea ce înseamnă de a construi instituții funcționale puternice, justiție independentă, stat de drept) este doar declarativ, de fapt se lucrează în sens contrar”, a punctat politicianul român.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: