În acțiunile de respectare a ordinii publice în aceste zile vor fi antrenați polițiști, carabinieri și salvatori. Aceștia vor asigura respectarea ordinii publice în circa 1500 de cimitire și totodată vor avea grijă să fie respectate recomandările medicilor epidemiologi de către cei prezenți la slujbele religioase de pe teritoriul lăcașelor sfinte.

Reprezentanții MAI atenționează oamenii, că potrivit recomandărilor Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, pentru a preveni răspândirea infecției de Covid-19 trebuie să respecte distanța socială de cel puțin un metru, să fie echipați cu măști și mănuși pe teritoriul cimitirelor. Totodată amintește că este interzis consumul de produse alimentare și de băuturi în timpul Paștelui Blajinilor. „Chiar dacă, de regulă, marcați altfel acest eveniment, anul acesta îndemnul nostru e să aveți grijă de sănătatea Dvs și a apropiaților respectând recomandările medicilor”, a declarat colonelul de poliție Oleg Graur.

În context, responsabilii de la MAI au anunțat că vor patrula în aceste zile și traseele naționale și au reiterat apelul ca șoferii să respecte regimul de viteză și să nu urce în stare de ebrietate la volan.