image
Sursa foto: AFP

Vreme extremă a surprins Europa; Un oraș din Franța, lovit de o furtună cu grindină care a lăsat în urmă mormane de gheață

Vreme extremă în Europa, unde vântul puternic, ploile torențiale și grindina au necesitat intervenții de amploare. Germania se confruntă cu inundații de proporții, iar un oraș din Franța a fost lovit de o furtună cu grindină care a lăsat în urmă grămezi de gheață. Localnicii au curățat străzile cu lopeți, iar autoritățile au intervenit cu pluguri.

Grindina a lovit marți dimineață orașul Plombières-les-Bains din munții Vosgi. Romain Munier, purtătorul de cuvânt al serviciilor locale de urgență, a declarat presei franceze:

„S-a acumulat un strat de până la 60 de centimetri de grindină, în timp ce pe zone mai largi s-au strâns cantități însemnate de apă''.

Localnicii au fost fotografiați în timp ce strângeau cantitățile imense de grindină de pe străzi. Reprezentanții serviciilor de urgență din zonă au declarat că au primit în jur de 56 de apeluri.

Zone mari din Franța se află sub alertă meteo de furtuni până joi, din cauza unei mase de aer rece care traversează țara. Cu toate acestea, în majoritatea zonelor, furtunile se vor limita la ploi abundente și tunete și fulgere, scrie digi24.ro

grindină  în Franțagrindină în Franța
grindină  în Franțagrindină în Franța

Orașul german Stuttgart se confruntă cu inundații de proporții. Apa a pătruns la metrou și circulația a fost suspendată pe mai multe linii. O decizie similară a fost luată și în privința trenurilor regionale, după ce rafalele de 100 de kilometri pe oră au doborât copaci pe șine.

În unele zone din sud-vestul Germaniei, inundațiile și grindina de dimensiunea unei mingi de golf au făcut prăpăd. Pompierii au avut sute de intervenții.

Germania grindinăGermania grindină

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: