image
Sursa foto: jurnal.md

Toți se axează pe coronavirus, dar cei din linia întâi care luptă cu acesta n-au cu ce se deplasa la locul de muncă

Suburbiile sunt o sursă foarte serioasă în asigurarea Chișinăului cu forță de muncă. Zilnic spre capitală vin medici, farmaciști, asistente medicale, infermiere, registratori din raioanele Ialoveni, Anenii Noi, Strășeni, Călărași, Orhei. Transportatorii, în pofida deciziilor luate, au anulat toate cursele interurbane spre Chișinău, azi nimic nu a circulat oamenii nu pot ajunge la locurile de muncă unde îi așteaptă pacienții.

Un locuitor al orașului Strășeni, a cărui soție activează într-un spital din capitală, ne spune că astăzi femeia nu a ajuns la locul de muncă din cauza sistării transportului public spre Chișinău.

„Soția lucrează soră medicală în Chișinău, azi dimineață nu a avut cu ce se deplasa la locul de muncă. Managerul instituției dă din umeri. I-am scris și domnului prim-minsitru ca să rezolve problema cu agenții economici care au întrerupt brusc activitatea transportului fără să anunțe. Sunt mulți oameni care muncesc în capitală, cei din sistemul medical, alimentar. Din localitatea noastră sunt care lucrează la Spitalul de Urgență și nu au cum ajunge la serviciu. Medicii, farmaciștii, asistenții medicale, polițiștii în stare de urgență trebuie să fie prezenți la locurile de muncă. Toți se axează pe coronavirus dar cei din linia întâi care luptă cu acesta n-au cu ce se deplasa la locul de muncă. Nimeni nu-și bate capul, nici guvernul”, ne spune bărbatul.

„Nu știu dacă mai merită de mers la muncă”

Și angajații din sistemul medical din Nisporeni se confruntă cu aceeași problemă de câteva zile.

„De la Nisporeni vin cu ce nimeresc, pentru că lucrez în domeniul medical și e foarte greu în privința asta, de luni nuștiu dacă mai merită de mers la muncă, salariul meu nu acoperă nici pe departe cheltuielile pentru călătorie tur retur”, susține Ludmila într-o postare pe facebook.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: