image
Sursa foto: .EUGENELUCKY.COM

Jurist CRJM: „Dodon nu este nici chirurg, nici psihiatru. Trebuie să reiasă din obligațiunile pe care le are un șef de stat”

Președintele Igor Dodon a fost criticat azi dur, inclusiv pe rețelele de socializare, după ce a dezvăluit numele persoanei care ar fi adus temutul coronavirus în R. Moldova.

Solicitat de Jurnal.md, Ion Guzun, jurist al Centrului de Resurse Juridice din Moldova observă că discursul de ură persistă deseori în cuvântările lui Igor Dodon și din păcate el nu a fost sancționat niciodată pentru aceasta.

„Divulgarea informației despre presupusa persoană care ar fi adus în RM coronavirusul de fapt ar putea nici să nu corespundă adevărului, pentru că între timp au venit mai multe persoane din Italia care puteau fi purtătoare ale acestui virus. Divulgarea informației despre un anumit pacient alimentează în cazul dat discursul de ură, atacurile la persoană îndreptate împotriva acestei paciente. Sper mult ca societatea să conștientizeze și să pună capăt acestui flagel”, a spus juristul.

Ion Guzun a mai precizat că există o hotărâre CEDO care stabilește că imunitatea președintelui nu trebuie să fie nelimitată. „În cazul dat el a dezvăluit date cu caracter personal care afectează o familie. Imunitatea președintelui trebuie să fie una funcțională, să reiasă din obligațiunile pe care le are. El nu este nici medic chirurg, nici psihiatru. Nu trebuie să depășească atribuțiile constituționale pe care le are un șef de stat”, a conchis juristul.

Amintim că Igor Dodon a dezvăluit numele persoanei în momentul în care a fost întrebat dacă e adevărat ce se spune în presa din România că în RM este un cetățean român internat cu Covid 19. Dodon a menționat că ar fi vorba de aceeași persoană și a dezvăluit numele doamnei care a fost recent internată și care ar avea dublă cetățenie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: