image
Sursa foto: charlotte Observer

Supraviețuitor al atentatelor din 11 septembrie 2001, ucis de coronavirus

La 11 septembrie 2001, Stephen Cooper era surprins în imaginile difuzate de fluxurile agențiilor foto fugind pe străzile din Manhattan, SUA, când Turnul de Sud al World Trade Center s-a prăbușit. A supraviețuit celui mai grav atac terorist, cu peste 3.000 de morți, dar, pe 28 martie, bărbatul care ajunsese la 78 de ani a murit din cauza coronavirusului, a dezvăluit Charlotte Observer.

Povestea emoționantă a lui Cooper, fost inginer elecrician la New York, a fost scoasă la lumină de ”Palm Beach Post”. Rezident în Delray Beach, Florida, Cooper a devenit faimos în toată lumea prin fotografia din 11 septembrie 2001, transmisă de un fotograf de la agenția Associated Press (AP). Ziarele din întreaga lume au tipărit-o, iar 9/11 Memorial Museum din New York o găzduiește la loc de cinste.

În poză, Cooper, 60 de ani atunci, are un plic sub brațul stâng. El și alți câțiva bărbați aleargă pentru a-și salva viața, în timp ce resturile din turnul în care intrase avionul teroriștilor se transformaseră într-un nor toxic uriaș. ”În fiecare an, pe 11 septembrie, se uita la fotografie. Mergea cu imaginea lla gratar, la petreceri și oriunde o putea arăta”, a explica fiica sa, Jassica Rashes, 27 de ani.

„=Nu știa că fotografia fusese făcută, a declarat Janet Rashes, cu care Stephen Cooper era căsătorit de 33 de ani. Dintr-o dată, o revistă Time i-a picat în mână: ”Oh, Dumnezeule. Eu sunt aici!”, a exclamat. Era uimit. Nu-i venea să creadă”. Suzanne Plunkett, fotograful Associated Press care a realizat imagine, a mărturisit că a fost în contact cu două dintre persoanele din fotografie, dar Cooper nu era printre ei.

„Este păcat de ce s-a întâmplat. Nu am fost niciodată conștientă de identitatea domnului Cooper”, a transmis Plunkett într-un email către The Palm Beach Post. Ștefan Cooper a primit șansa la a doua viață după atacul terorist. Nu a supraviețuit, însă, coronavirusului, relatează libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: