image
Sursa foto: Facebook/Viorica Tataru

Au blocat podul: Protest la postul de pacificatori din preajma localității Vadul lui Vodă

În această seară, fostul primar de la Pârâta și veteran al războiului de pe Nistru, Gurie Popa, a seseizat Asociația Promo-LEX că a fost reținut la un post de pacificatori.

Aceasta este a doua reținere a lui Gurie Popa timp de trei zile. În seara zilei de luni, 12 septembrie, Gurie Popa a fost reținut timp de opt ore la pretinsul post de pacificatori după ce a fost oprit abuziv și forțat să se supună unor verificări.

Promo-LEX comunică că în această seară, după acordarea unui interviu jurnalistei Viorica Tataru, Gurie Popa a fost reținut din nou de către pacificatorii ruși, instalați pe podul de pe Nistru. Într-un comentariu, jurnalista, care se afla în apropierea postului de pacificatori, a menționat că pacificatorii au avut un comportament agresiv și nu au explicat motivele reținerii (după cum se vede și din video de mai jos).

În semn de protest, mai mulți cetățeni care se aflau la fața locului, au blocat circulația pe pod.

Aparent, Gurie Popa este hărțuit de pacificatorii ruși pentru criticile aduse în public misiunii de pacificare de pe Nistru.

În aceste condiții, Promo-LEX solicită implicarea promptă a autorităților constituționale pentru asigurarea ordinii publice, documentarea cazului, dar și asigurarea securității cetățenilor Republicii Moldova pe întreg teritoriul țării.

Peste mai puțin de două ore, Viorica Tataru a transmis că cetățenii care au recurs la acțiuni de protest pe podul de pe Nistru au reușit să obțină eliberarea lui Gurie Popa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: