image
Sursa foto: jurnal.md

Și-a omorât consăteanul cu două lovituri de ciocan, după o ceartă la beție; Un tânăr, condamnat la 8 ani de detenție

Prin sentința Judecătoriei Orhei, sediul Telenești, din 29 noiembrie 2022, un tânăr, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru comiterea infracțiunii de omor.

Potrivit actului de învinuire, tânărul este acuzat că, la 5 iunie, curent, în jurul orei 11:00, se afla în ospeție la un consătean, într-un sat din raionul Telenești. Aceștia au consumat băuturi alcoolice și la un moment dat între ei s-a iscat o ceartă

Ca rezultat, oapetele i-a aplicat victimei, care stătea la masa din ogradă, două lovituri cu un baros în regiunea capului, cauzându-i potrivit raportului de expertiză judiciară medico-legală, vătămări corporale, în urma cărora victima a decedat pe loc.

Instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 404 100 lei pentru repararea prejudiciului cauzat prin infracțiune, care include prejudiciul material și moral achitat în beneficiul succesorului părții vătămate, precum și cheltuieli judiciare.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor de care a fost acuzat.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Noutăţile partenerilor

comentarii: