image
Sursa foto: adevărul.ro

Cum să faci ca să te bucuri de brad cât mai mult timp

Crăciunul fără mirosul de brad care te transpune în atmosfera magică a sărbătorilor parcă nu este Crăciun. Fie că este vorba despre o crenguță de brad, o coroniță sau un brad real, aproape cu toții avem în aceste zile în case acest miros.

Odată ajuns cu bradul acasă este bine să tai puțin la baza tulpinii astfel încât seva să etanseze tulpina. Atunci când tulpina este acoperitș de sevă nu va mai absorbi așa multă apă. Acest proces durează câteva ore, deci lasă-l liniștit. Unii specialiști spun că sunt de ajuns trei ore, în timp ce alții vorbesc despre un proces care ar putea dura șase-șapte ore.

Apoi, este important să pui bradul într-un suport în care să poți pune apă și să ai grijă să îl reumpli, pentru că va absorbi destul de multă. Nu este de ajuns să pui doar la început. De asemenea, dacă observi că la un moment dat bradul nu mai absoarbe apă, scoate-l din suport și repeta procedeul cu taierea tulpinii.

Mark Derowitsch, purtator de cuvant al Fundatiei Day Arbor, sustine că multi oameni adaugă în apă sirop de porumb, zahăr sau chiar aspirina, dar acesta precizează că substanțele respective nu ar ajuta.

Pune bradul departe de lumina directă a soarelui, încalzitoare, ventilatoare sau calorifer, pentru că acestea vor accelera procesul de uscare. Specialistii sugerează folosirea unui umidificator de cameră care poate ajuta la mentinerea proaspata a acelor bradului.

Și temperatura din cameră este importantă. Incearcă să nu fie foarte cald, pentru ca temperatura scazută va reduce cantitatea de apă pe care o pierd, ceea ce va prelungi durata de viața.

La fel de importante sunt si ornamentele. Incearcă să nu umpli bradul și să nu pui prea multă presiune pe ramurile sale, pentru că greutatea decorațiunilor va accelera distrugerea acestuia.

Știm cu toții că luminițele din bradul de Craciun sunt cele care îi oferă acestuia o imagine unică. Dar știi că acestea îi pot dăuna? Caută o instalație cu LED-uri care emit foarte puțina căldura. Altfel, căldura de la LED-uri o să il facă să absoarbă și mai multă apă. În plus, cu acestea scazi si mai mult riscul unui incendiu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: