image
Sursa foto: ecohome.md

Sfaturi pentru amenajarea camerei copiilor

Camera copiilor este nu doar un spațiu de repaus, cât mai ales o zonă în care aceștia se pot inspira constant și pot alege să facă diferite activități. Respectiv, amenajarea unui dormitor pentru cei mici trebuie să fie un proces funcțional, estetic și practic.

În cele ce urmează, vă oferim câteva sfaturi de la specialiștii echipei Ecohome despre cum trebuie și cum puteți să amenajați camera unor mici exploratori. Deci, să-i dăm drumul.

1. Utilizează separarea spațiilor

După cum menționam anterior, cei mici petrec timp de calitate în camera lor, dacă li se asigură niște zone specifice. În acest sens, poți aranja zona de somn, apelând la un dormitor cu baldachin sau în dublu etaj dacă ai doi copii. Pentru spațiul de studiu alege o masă și un scaun de birou ajustat după vârsta și necesitatea copilului.

Dacă ai un copil mic, de vârstă preșcolară, poți alege mobilierul care se fixează stabil, astfel încât să nu se răstoarne de pe scaun. Dacă ai un școlar, atunci ai grijă să îi alegi un birou spațios și un scaun confortabil, cu înălțime ajustabilă.

2. Optează pentru mobilă și accesorii de calitate înaltă

Confortul somnului sau al repausului este vital pentru copiii în creștere, respectiv, recomandarea specialiștilor e să optezi pentru un mobilier și accesorii de înaltă calitate. Patul pentru somn trebuie ales pe măsura copilului, chiar cu rezervă, să aibă borduri pentru a împiedica căderea acestuia și să fie dotat cu o saltea care respiră, astfel încât să eviți apariția acarienilor, microorganismele care provoacă diferite reacții alergice și respiratorii.

ecohome.mdecohome.md

3. Respectă stilul design-ului din întreaga casă

Dacă ai optat pe minimalism în design, atunci aplică stilistica și în odaia copilului. În plus, avantajul unui stil laconic e că îl învață pe cel mic să fie cu adevărat ordonat, încă de mic.

Alege dulapuri spațioase în care și-ar depozita jucăriile și cărțile, o masă pentru jocuri și activități, dar și un fotoliu în care ar putea să citească în voie, în ritualul său zilnic.

4. Asigură nivelul necesar de lumină

Camera copiilor trebuie amenajată ținând cont de necesarul de lumină, atât naturală, cât și artificială. Optează pentru un geam mai mare și câteva lămpi LED cu lumină rece, deoarece este benefică pentru vederea copiilor.

5. Nu uita de textile

Toate produsele textile utilizate în camera copiilor, de la draperii la huse de perne, pături sau cearșafuri trebuie să fie exclusiv din materiale naturale, deoarece în acest fel se reduce considerabil riscul de a dezvolta alergii și probleme respiratorii.

Nu știi de unde să găsești toate piesele de mobilier sau textile? Comandă tot din magazinul EcoHome. La ei găsești o gamă variată de produse, la prețuri mai mult decât avantajoase!

Noutăţile partenerilor

comentarii: