image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase, mesaj de Paști alături de fetița sa: „Vă doresc putere pentru a face față acestor timpuri grele”

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Paștelui într-o înregistrare video în care apare împreună cu fetița sa.

„Și eu voi spune „Hristos a înviat” mamei mele, fiilor mei prin telefon, pentru că timpurile ne obligă. Dar nimeni și nimic nu poate împiedica bucuria de a-i ști sănătoși, asta e tot ce contează, pentru că restul îl vom recupera mai târziu, după ce va trece pericolul. Totul va fi bine, dragii mei. Vom depăși și această provocare prin puterea credinței, prin iubire și sacrificiu”, spune Andrei Năstase în mesajul său.

Stimați prieteni, există zile în care miracolele ni se înfățișează în toată strălucirea lor divină, iar speranța că împreună, cu iubire și credință, cu daruire de sine vom ieși invingători din greaua încercare la care a fost supusă întreaga lume și că totul va fi bine, nu mai poate fi pusă la îndoială.

Sărbătoarea Învierii este ziua când ni se arată în toată măreția lui sacrificiul plin de iubire creștinească al Mântuitorului și biruința asupra morții în deplina sa frumusețe. Reînvierea este cel mai mare miracol al creștinătății, al lumii și al fiecărui om în parte. Cu toții suntem capabili de asta, după exemplul lui Hristos, care și-a dus cu demnitate crucea, asumându-și sacrificiul, iar apoi s-a arătat Dumnezeu prin fapta Reînvierii pe care o sărbătorim cu toții.

Știu că în acest an de Paște multe doruri nu s-au împlinit și mulți dintre noi vom spune „Hristos a înviat!” celor dragi despărțiți de zeci, sute sau mii de kilometri.

Dar, se spune, și pe drept, că Paștele nu e în vorbe, ci în simțire și tocmai ea ne va ajuta să depășim distanțele și să ne unim sufletele în cel mai puternic spirit cunoscut vreodată de oameni: cel al speranței Reînvierii. Pandemia ne obligă să respectăm niște reguli pentru a ne proteja pe noi înșine și pe cei mai dragi, să avem grijă exemplară de familiile noastre, de copii și de părinți, de cei aflaţi și de sărbători în prima linie a luptei cu răul.

Și știu că, mai ales în asemenea momente de sărbătoare, plină de tradiții unificatoare, este foarte greu să stai acasă și să nu cedezi ispitei de a-l cuprinde cu toată dragostea pe cel ce ți-e cel mai drag pe acest pământ. Dar, iată, e nevoie să facem și noi sacrificii pentru ca apoi să ne putem bucura sănătoși de revederi și reîntâlniri.

Dragii mei, și eu voi spune „Hristos a înviat” Mamei mele, fiilor mei prin telefon, pentru că timpurile ne obligă. Dar nimeni și nimic nu poate împiedica bucuria de a-i ști sănătoși, asta e tot ce contează, pentru că restul îl vom recupera mai târziu, după ce va trece pericolul. Totul va fi bine, dragii mei. Vom depăși și această provocare prin puterea credinței, prin iubire și sacrificiu. Și prin multă compasiune pentru oameni.

Ajutați-i pe cei mai triști să se bucure și ei de această zi minunată, oferinde-le din masa dvs de sărbătoare și această bucurie va ajunge și la sufletele și inimile oamenilor dragi vouă, care vă vor mulțumi și vor fi un pic mai fericiți acolo unde se află, departe de casa în care v-ați obișnuit să vă reîntâlniți de fiecare Paște.

Vă doresc putere și tărie duhovnicească pentru a face față acestor timpuri grele, vă doresc sănătate de fier și vă mai doresc multă, multă bucurie și liniște sufletească fortificată de promisiunea Tatălui și sacrificiul Fiului care ne-au arătat miracolul Reînvierii. Hristos a înviat!

Hristos a înviat! Publicată de Andrei Nastase pe Sâmbătă, 18 aprilie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: