image
Sursa foto: gov.md

FOTO: Noul pod rutier de pe șoseaua Balcani a fost deschis pentru circulație

Circulația pe noul pod rutier de pe șoseaua Balcani, la kilometrul 95-96 al autostrăzii M1, a fost deschisă. Podul a lărgit cu 2 benzi de circulație porțiunea de centură a Chișinăului și fluidizează traficul din zonă.

Costul lucrărilor a fost de circa 71 milioane de lei, bani alocați din Fondul Rutier al Republicii Moldova. Podul peste râul Bîc și peste calea ferată are o lungime de 60 de metri și va reduce timpul de călătorie pentru șoferi, mai ales pentru cei care fac naveta din localitățile Ghidighici, Vatra, Grătiești și alte suburbii.

Construcția podului a început în 2016 și urma să fie finalizată în vara anului 2020, dar lucrurile s-au tergiversat.

Prezentă la deschiderea podului, prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat: „Un rol important în accelerarea lucrărilor la acest obiect de infrastructură l-a avut noua administrație a ASD și viceprim-ministrul Andrei Spânu, care au ținut la control proiectul din prima zi a noului Guvern. Ne-am asigurat că responsabilii de implementarea proiectului și autoritățile colaborează pentru a finaliza lucrările cu responsabilitate și cât mai rapid. Pe mai multe șantiere veșnice, moștenite de la guvernările precedente, se atestă o înviorare și cred că în primăvară lichidăm restanțele și pornim șantiere noi.”

Deschiderea podului face parte dintr-un proiect mai amplu, care prevede lărgirea porțiunii de centură M1 Pruncul-Cricova la patru benzi, construcția unei intersecții denivelate cu strada Petricani, construcția unor benzi de virare la stânga sub podul inaugurat azi, pentru a separa fluxurile de transport.

gov.mdgov.md
gov.mdgov.md
gov.mdgov.md

gov.mdgov.md
gov.mdgov.md
gov.mdgov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: