image
Sursa foto: Jurnal.md

Alexandru Slusari: Care ar fi raționamentul închiderii parțiale a piețelor?

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, deputatul Alexandru Slusari, se întreabă care ar fi raționamentul închiderii parțiale a piețelor, prevăzută de hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. În scurt timp, fracțiunea Platformei DA va cere dezbaterea acestui subiect pe platforma parlamentară, a anunțat deputatul.

„La mine azi dimineață telefonul este roșu. Care ar fi raționamentul închiderii parțiale a piețelor comerciale? Oare acolo au fost constatate cele mai mare focare de infecție? Exact cum nu este clar de ce domeniu HoReCa nu poate activa noaptea, având toate condițiile pentru păstrarea distanței sociale. Guvernarea interimară, care nu răspunde pentru nimic, din nou lovește în cei mai săraci. În cei, care îngheață acum în piețele cu vânzări minuscule pentru a supraviețui. Iar supermarketurile, unde oamenii zilnic se înghesuie, vor avea profituri suplementare”, menționează deputatul, citat de IPN.

Potrivit lui, cei care au decis restricționarea activității piețelor nu propun nicio măsură compensatorie, chiar dacă comercianții vizați sunt plătitori de contribuții de asigurări sociale.

Potrivit hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, centrele comerciale din țară nu vor activa în zilele de sâmbătă și duminică, începând cu 17 februarie. Din această zi și până pe 1 martie, se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: