image
Sursa foto: SFGate.com

Magazine fără apă, conserve și baterii în Hawaii; Un uragan care ar putea provoca distrugeri record se apropie de arhipelag

Continuă pregătirile în Hawaii pentru venirea uraganului Lane, de categoria 4. Meteorologii spun că acesta va aduce vijelii, inundaţii severe, alunecări de teren şi valuri mari. Vieţile localnicilor şi turiştilor ar putea fi în pericol, au avertizat specialiştii, care au transmis că uraganul ar putea provoca distrugeri record.

Autorităţile îi sfătuiesc pe localnici să lase nimic la voia întâmplări, să-şi facă provizii de hrană şi apă pentru cel puţin două săptămâni şi să se aştepte la pene de curent şi drumuri blocate. Şcolile şi alte instituţii publice au fost deja închise, relatează Digi24.

„Ne pregătim pentru ce e mai rău şi sperăm la cel mai bun caz. Unii poate spun că exagerăm, că ar trebui să mai aşteptăm, să nu luăm decizii. Dar ultimul lucru pe care vrem să-l facem este să aşteptăm până în ultimul moment şi să fie oameni pe drumuri, la locul de muncă, la şcoală şi să încerce să meargă acasă”, a declarat Kirk Caldwell, primarul oraşului Honolulu.

De teama uraganului, locuitorii insulelor au lăsat magazinele fără stocuri de apă, conserve, baterii, laterne şi generatoare electrice portabile. De asemenea, sunt cozi la benzinării, unde oamenii fac plinul înainte să vină furtuna.

„Ne aşteptăm la vânt, ploi şi inundaţii care vor afecta tot statul”, spune David Ige, guvernatorul statului Hawaii.

Uraganul Lane a fost la un moment dat de categoria 5 - maximă -, dar în prezent a scăzut la 4. Vântul bate cu peste 200 de kilometri pe oră. În prezent, meteorologii se aşteaptă ca furtuna să se apropie la circa 160 de kilometri de Insula Mare, principala şi cea mai sudică insulă a arhipelagului Hawaii şi la 130 de kilometri de Oahu, cea mai locuită şi principala destinaţie turistică a arhipelagului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: