image
Sursa foto: poză simbol

Operațiune de amploare în nordul țării: Sute de kg de cânepă uscată și marijuana, în valoare de 7 milioane de lei, ridicate

Operațiune de amploare în nordul țării privind aniliharea unei grupări criminale, specializate în punerea în ciculație a drogurilor. Șase persoane, printre care și un avocat, au fost reținute, iar sute de kilograme de marijuana și cânepă uscată au fost ridicate. Valoarea drogurilor ridicate, pe piaţa neagră, constituie aproximativ 7 000 000 de lei, informează Poliția.

Poliția informează că a fost reținut un grup de persoane cu vârstele cuprinse între 23 și 64 de ani, bănuite de punerea în circulație a drogurilor de tip „marijuana” și „PVP” pe teritoriul zonei de Nord a Republicii Moldova. Substanțele narcotice erau comercializate pe teritoriul municipiului Bălți şi raionului Dondușeni.

Membrii grupării au acționat în perioada lunilor ianuarie - martie 2021. Astefl, în cadrul operațiunii polițiștii și procurorii au percheziționat domiciliile, depozitele și unitățile de transport a opt figuranți.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 100 de kg de marijuana fărămițată, 200 de kg de plante de cânepă uscată, cinci aparate artizanale pentru consumul drogurilor, șapte telefoane mobile; nouă cartele SIM, 1500 de euro, 30 000 de lei, 300 de dolari și materiale pentru ambalarea substanțelor narcotice.

Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală, conform art.166 Cod de Procedură Penală, șase bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie, printre ei fiind și un avocat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: